Nieuwsbrief juli 2019

04-07-2019

Een update met betrekking tot de voortgang van nieuwbouwplan de Esch in Tubbergen.

Naar aanleiding van de zienswijzes die op het ontwerpbestemmingsplan zijn binnen gekomen bij de gemeente, heeft de gemeente aan de Esch gevraagd om enkele aanvullingen / toelichtingen op de reeds uitgevoerde rapporten aan te leveren.

Bij de uitkomsten van de aanvullingen / toelichtingen zijn er echter geen nieuwe aspecten aan het licht gekomen.

De behandeling / beoordeling van een aantal zienswijzes heeft voor de gemeente meer tijd in beslag genomen dan in eerste instantie gepland.

Daarom kan het plan niet meer bij de raadsvergadering van juli behandeld worden. Het bestemmingsplan wordt op 9 september a.s. in de raadscommissie besproken. Vervolgens wordt het plan bij de gemeenteraadsvergadering van 23 september besproken.

Het plan wordt echter nog wel behandeld conform de planning, die op de website bij downloads is weergegeven.

In verband met het hierboven benoemde schuift de planning ongeveer drie maanden naar achteren.  

Nadat de raad een besluit heeft genomen, dan brengen we jullie op de hoogte van de uitkomst / bevindingen.

Weusthuis zal jullie na het raadsbesluit uitnodigen voor het doornemen en ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst van de kavel.

Uiteraard kunnen jullie al wel vast contact opnemen met Building Design Architectuur (als dit niet al is gebeurd) voor het maken van een afspraak om de wensen / plannen door te nemen.

Verder is er nieuws gekomen vanuit de bouwwereld betreffende de BENG-norm (Bijna EnergieNeutraal Gebouw). Het vaststellen van deze norm is vooralsnog een half jaar naar achteren verplaatst. Dit houdt in dat de bouwaanvragen voor 1 juni nog niet dienen te voldoen aan deze norm.

 

 

Terug naar overzicht