Nieuwsbrief december 2019

10-12-2019

Update met betrekking tot de voortgang van nieuwbouwplan de Esch te Tubbergen.

Inmiddels hebben we bericht ontvangen van de gemeente met betrekking tot de ingediende beroepsschriften bij de Raad van State tijdens de terinzagelegging. Er zijn vier beroepsschriften binnengekomen bij de Raad van State. De gemeente is op dit moment bezig met de beoordeling van de beroepsschriften.

De Raad van State heeft reeds aangegeven dat het plan versneld in behandeling wordt genomen. Naar verwachting worden de verzoeken om een voorlopige voorziening tussen januari en maart 2020 behandeld. We hopen dat de beroepsschriften dan ook behandeld worden, maar dit zal te zijner tijd door de Raad van State bepaald worden.

Om de voortgang betreffende de bestemmingsplanwijziging er nog meer in te houden, hebben we de bouwaanvraag voor de drie rijwoningen, die onder optie zijn, ingediend.

Ook voor andere woningen op het plan is Building Design Architectuur inmiddels met de werkzaamheden gestart. De wensen van diverse optanten zijn inmiddels geïnventariseerd en van een aantal optanten is reeds een schetsontwerp van hun toekomstige woning gepresenteerd. Hieronder is een impressie van de ontwerpen weergegeven. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden om jullie wensen te realiseren op plan de Esch? Neem dan contact op met Romy Oerbekke van Building Design Architectuur.

Verder zijn de sloopactiviteiten op de Almeloseweg 51 inmiddels afgerond. Het begint al steeds meer op de entree van Tubbergen te lijken!

Binnenkort wordt er een bouwbord van het plan op de locatie geplaatst. We hebben er alle vertrouwen in dat we het komende jaar kunnen starten met de bouw!

Binnenkort worden de optanten door VWZ Notarissen uit Tubbergen uitgenodigd om de voorlopige koopovereenkomst van de kavel te ondertekenen. De koopovereenkomst zal op voorhand per mail door hen toegestuurd worden.

We houden jullie op de hoogte!

We wensen jullie alvast fijne feestdagen en een bouwrijk 2020 toe!

Terug naar overzicht