Nieuwsbrief april 2021

02-04-2021

Tot op heden hebben we nog geen beslissing van de Raad van State inzake het bestemmingsplan de Esch mogen ontvangen. Dus ook niet dat “de rechter een streep haalt door een deel van het besluit van plan de Esch in Tubbergen” zoals de GBVVD Tubbergen op haar Facebook-pagina aangaf (dit bericht wordt nog verwijderd, aangezien het onjuiste informatie bevat).

Via verschillende wegen proberen we contact te houden met de Raad van State om hopelijk binnenkort meer duidelijkheid te krijgen over een besluit.

Zie ook onderstaande mail die we ontvingen:

Ik heb vandaag met de Raad van State gebeld met de vraag of kan worden gegeven wanneer de uitspraak inzake het bestemmingsplan kan worden verwacht. Helaas, het antwoord is dat ze hopen dat ze april halen om uitspraak te doen, maar dat het ook later kan worden.

Er wordt aangegeven dat de werkdruk erg hoog is vanwege de achterstand door COVID19. De termijnen waarbinnen ze uitspraak moeten doen worden daarom ruimschoots overschreden, ook voor Crisis- en herstelwet zaken.  

We hebben geen middelen om het op enige wijze te versnellen, we kunnen alleen afwachten.

 

We kunnen helaas dus niet anders dan afwachten, maar zien het besluit van de Raad van State nog steeds vol vertrouwen tegemoet.

Wij zijn bezig met de laatste afronding van de voorbereiding van de uitvoering.

Wil jij je als optant ook goed voorbereiden? Plan dan een (nieuw) gesprek in met de hypotheekverstrekker/-adviseur. De hypotheekrentes zijn namelijk behoorlijk gezakt en een hypotheekofferte is gemiddeld 1 jaar geldig.
 

Heb je al volledig helder hoe jouw nieuwe woning op plan de Esch eruit moet komen te zien?

Hoe meer voorbereid we zijn, hoe sneller we een invulling aan jullie wensen op plan de Esch kunnen geven wanneer we het positieve besluit van de Raad van State hebben mogen ontvangen!

Samen maken we er een prachtige woonwijk van!

 

 

 

Terug naar overzicht