Nieuwsbrief de Esch te Tubbergen

14-04-2022

Bij deze willen we jullie graag meenemen in de huidige stand van zaken van plan de Esch

Open dag
Zoals eerder in de nieuwsupdate (van begin maart) benoemd is, is er aanstaande zaterdag een open dag op de bouwlocatie van de Esch georganiseerd. Er wordt dan de mogelijkheid geboden om een kijkje te nemen op de begane grond van één van de woningen. De rest (verdieping en overige woningen) is afgesloten in verband met de veiligheid en het geplaatste leidingwerk. Uiteraard kunnen de woningen wel van de buitenkant bekeken worden. We zien jullie (als geïnteresseerden, toekomstige bewoners en betrokkenen) graag a.s. zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur, onder het genot van een kopje koffie!

Uitspraak Rechtbank waterhuishouding
De uitspraak van de Rechtbank n.a.v. de zitting betreffende de waterhuishouding hebben we inmiddels ontvangen. De rechter heeft het verzoek van de bezwaarmakers wederom afgewezen.

Hoorzitting waterhuishouding gemeente
Dinsdag 29 maart was de hoorzitting bij de bezwaarschriftencommissie betreffende het ingediende bezwaarschrift over de waterhuishouding. Er was een grote opkomst van belangstellenden en toekomstige bewoners. Allen bedankt voor deze medewerking! Zoals alle andere uitspraken, zien we ook deze vol vertrouwen tegemoet (mede omdat ook de rechter ditzelfde verzoek heeft afgewezen).

Nieuwe bezwaren vergunningen woningen
Ondanks dat de vele verzoeken van de bezwaarmakers op verschillende onderdelen telkens worden afgewezen (door de gemeente, bezwaarschriftencommissie en rechters), hebben de bezwaarmakers helaas wederom een bezwaarschrift ingediend. We betreuren het dat ze zich niet bij de uitspraken neerleggen.. Dit keer is er een ingediend voor de verleende vergunningen van de woningen op kavels 21 t/m 26, 30 en 31. De bezwaarschriftencommissie behandelt de bezwaren tijdens een hoorzitting op dinsdag 17 mei om 20.15 u in het gemeentehuis te Tubbergen. Dit is wederom een openbare hoorzitting, dus geïnteresseerden kunnen bij deze zitting aanschuiven.

Nieuwsartikel Tubantia
De Tubantia heeft ongeveer twee weken geleden een uitgebreid artikel geweid aan plan de Esch. Dit artikel hebben we reeds op de Facebook-pagina van de Esch gedeeld. Voor degenen die dit artikel nog niet gelezen hebben, en hierin geïnteresseerd zijn, is de link van het artikel hier opgenomen: https://www.tubantia.nl/tubbergen/woede-en-wanhoop-na-waslijst-aan-bezwaren-door-twee-buren-van-nieuwbouwwijk-in-tubbergen-houdt-het-ooit-op~af83b202/?cb=7784fb2e843318db019a9115c9342e4e&auth_rd=1&fbclid=IwAR1CWANfDNabj9JGwDL3lrMHCcPhQtuaA43YGZHinSP86im56K42AXdx1zc

We houden jullie op de hoogte en zien jullie graag a.s. zaterdag om 10.00 uur in Tubbergen!

Terug naar overzicht